Topp 3 grunner til å flytte kontoret til Standardveien 28

Prosjektleder i Veidekke, Morten Aarseth, og prosjektleder i OBOS Eiendom, Martine Linnestad, har jobbet sammen om byggingen av Standardveien 28 i flere år. Les hvorfor de mener Standardveien 28 skiller seg ut som et toppvalg i dagens leiemarked.

1.Visuelle kvaliteter

Bygget er relativt enkelt i sin form, men det har gode visuelle kvaliteter som følge av innpassede bærekraftstiltak i det arkitektoniske uttrykket, forteller Martine.  –Solcellefasaden sammen med panel fra Nordmarka gir bygget et urbant og stramt uttrykk mot Standardveien, og de grønne fasadeplatene mykner det hele av mot boligene og deres bakgård.

Innvendig forteller Morten om flere visuelle kvaliteter som er valgt på bakgrunn av design, holdbarhet og bærekraft. De forskjellige elementene skaper behagelige kontraster som gjør bygget synlig gjennomtenkt og moderne med et særegent og industrielt preg.

-Bambusparketten i blant annet personalrestauranten er hardere enn eikeparkett og vil holde i mange år fremover, samtidig er den moderne og lysner opp rommene. Det helstøpte terrazzogulvet i resepsjonen er et slitesterkt gulv av slipt betong hvor tilslaget synliggjøres og skaper et flott og unikt mønster. Sorte massivdører gir inntrykk av kvalitet og står i stilig kontrast til varme toner ellers i bygget.

Foto: Fra personalrestauranten i SV28, med bambusparkett og massivdør.

2. Klima og miljø

Å ta hensyn til klima er viktig for miljøet, men har fordeler også for deg som leietaker.

I praksis betyr et godt miljøbygg lavere bokostnader, spesielt på energi, konstaterer Martine. Gode og varige materialvalg sparer også kostnader ved sjeldnere behov for utskiftning og reparasjon.

-Vi har brukt av vår lange erfaring for å bygge kvalitetsmessig slik vi mener er best, forteller Morten. Det er lagt mange midler i gode kvaliteter på produkter og materialer, hvor absolutt alle materialer som er brukt i bygget er nøye gjennomtenkt iht. varighet og hvilket utslipp de har. Flere deler av bygget er også sirkulært, hvor blant annet resepsjonsdisk og glass til ca. en tredjedel av glassveggene i bygget er ombrukte materialer. Dessuten er all tilslag i betongen resirkulert, og selve betongen av typen lavkarbon ekstrembetong, som i seg selv har svært lavt utslipp.

Morten legger til at bygget vil bli godkjent i henhold til EU-taksonomien, en rekke kriteriesett rundt bærekraft som virksomheter skal rapportere på. –Alle store selskaper i dag, og etter hvert mindre selskaper må rapportere om klima og bærekraftige aktiviteter. Skal du leie et kontorbygg nå, bør du med andre ord velge et for fremtiden.  

Les også: Nå flytter Veidekke inn: –Kunne ikke vært mer fornøyd

3. Ideell plassering

Ulven er et område i transformasjon og i sterk utvikling, sentralt plassert i innovasjonsdistriktet Hovinbyen som blir et kollektiv av nye boliger, arbeidsplasser, kultur, og næring.

Morten forteller at Veidekke først og fremst valgte Ulven på grunn av næringsklyngen som formes her. –Vi ligger midt i et innovasjonssentrum med Construction City som nærmeste nabo. Hit kommer mange aktører i umiddelbar nærhet til hverandre. Det tror vi blir et stort fortrinn å være en del av.

–Ellers er Ulven en sentral bydel med en helthetlig strategi for områdeutvikling, hvor grønne lommer skal være i flertall mellom boliger, skoler, arbeidsplasser og næring. Hele området blir nytt og skal danne en vel planlagt og gjennomført bydel. Kombinert med en ideell plassering like ved ring 3 med gode bilveier og nærhet til kollektivtrafikk, tror vi dette kan bli et suverent sted å jobbe, avslutter Morten.

Midt i innovasjonssentrum med Construction City som nærmeste nabo. Ulven er en sentral bydel med en helthetlig strategi for områdeutvikling, i tillegg ligger bydelen i umiddelbar nærhet til motorvei og kollektivtrafikk.